U bent hier:

Jaar 3: Annabel Schot

  • Introduceer jezelf

Ik ben Annabel, 21 jaar en ik kom uit Rotterdam. Sinds 2018 studeer ik aan het Utrecht Law College. Ik doe bestuur WelnU, dat is een organisatie die Nederlandse taalles organiseert aan vluchtelingen

  • Wat vind je van de kleinschaligheid?

Ik vind het heel prettig, want het niveau van het onderwijs is hierdoor beter. Verder heb je ook een betere band met de docenten, zijn de lijntjes korter en ben je geen nummer. Het is ook leuk voor de contacten onderling, ik heb hier erg leuke vriendschappen opgebouwd. 

  • Voldoet het ULC aan je verwachtingen? 

Het voldoet zeker aan mijn verwachtingen, ik vond het wel nog uitdagender dan verwacht. Tegelijkertijd vond ik het ook leuker en leerzamer dan verwacht. ULC is duidelijk niet een standard plusprogramma, maar wel een academische learning community waarbij je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

  • Wat vind je van het honoursonderwijs?

Ik zit in het eerste jaar van het vernieuwde onderwijs, met name in het tweede jaar hebben we veel vakken in de honoursvariant gekregen. Bij deze honoursvakken heb je naast de gebruikelijke essay’s ook om je creativiteit te uiten zoals het maken van een VLOG. Daarnaast heb ik voor mijn scriptie een podcast opgenomen over de beroepsaansprakelijkheid van de advocaat.

  • Wat is volgens jou het grootste verschil tussen Rechtsgeleerdheid en het ULC?

Bij het ULC krijg je veel meer kansen om al vroeg kennis te maken met de praktijk en om andere leuke dingen te doen, zo heb ik een reis naar Boedapest georganiseerd met een commissie en ben ik naar Berlijn en Toronto meegeweest.

  • Hoe kijk je terug op de afgelopen 3 jaar?

Ik vond de studie de eerste twee jaar pittig, maar ik ben ervan overtuigd dat het deuren voor mij zal openen

Sponsoren