U bent hier:

Focusgroep Diversiteit en Inclusiviteit

Heb jij ervaringen, ideeën of zorgen op het gebied van diversiteit en inclusiviteit binnen Sirius? En wil je die delen? Dan kan je bij de Focusgroep Diversiteit & Inclusiviteit terecht! Hier kan je lezen hoe het initiatief begon, waar we voor staan en hoe we te werk gaan. 

Geschiedenis 
In 2020 werd vanuit het bestuur XV een oproep gedaan aan alle Sirii om vertrouwelijk met het bestuur in gesprek te gaan over diversiteit en inclusiviteit binnen Sirius. Uit deze gesprekken ontstond het idee voor een vaste, onafhankelijke adviesgroep over dit thema. Deze groep van Sirii met verschillende achtergronden uit verschillende jaarlagen is in het leven geroepen om het bestuur te adviseren over diversiteit en om leden die zorgen, maar ook vooral ideeën hebben over een inclusief Sirius, te horen. 

Doel 
Daar staan wij vandaag de dag nog steeds voor. Daarbij is het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij Sirius. Dat is de definitie van inclusiviteit en daar streven wij naar. Zo willen we het community gevoel versterken, want iedereen weet immers dat dit een van de pijlers is van het honoursprogramma van het ULC.  

Werkwijze
Hoe wij concreet te werk gaan, is als volgt. Het staat elke Sirii en elke commissie vrij om contact met ons op te nemen door ideeën, vragen en ervaringen naar ons te sturen. Dan gaan we daar verder over in gesprek met je. Tijdens het gesprek bespreken we waar jij behoefte aan hebt. De Focusgroep gaat dan indien nodig samen met het studentenbestuur in gesprek over hetgeen door jou naar voren wordt gebracht. Uiteraard is hierbij anonimiteit gewaarborgd. Daarnaast kijken wij ook wat onszelf opvalt binnen de vereniging en laten we aan het studentenbestuur weten hoe wij adviseren hier mee om te gaan. 

Sinds 2023 neemt de Focusgroep een actievere positie in binnen de vereniging. Dit betekent dat wij niet alleen adviserende rol hebben, maar ook actief bijdragen aan een divers en inclusief Sirius. Dit willen wij verwezenlijken door bijvoorbeeld aan te schuiven bij commissievergaderingen en samen met het bestuur te kijken waar vooruitgang op het gebied van diversiteit en inclusie mogelijk is. Hierbij zullen wij ons verder richten op professionalisering en vastlegging van onze doelstellingen en richtlijnen. 

Schroom niet om contact met ons op te nemen met vragen, opmerkingen, ervaringen, zorgen en natuurlijk ideeën. Dat kan persoonlijk of via onze mail focusgroepdi@ulcsirius.nl

Veel liefs, 
de Focusgroep Diversiteit & Inclusiviteit

Gamze Yakut (Voorzitter)

Vera Muller

Nevin van den Bosch

Nina Moukimou

Klik hier om de sollicitatie- en rouleringsprocedure van de Focusgroep D&I in te zien.

Sponsoren