U bent hier:

OpRecht

OpRecht februari 2020 - Financial Crime

  • Editie 1
  • Jaargang XV
open pdf

Beste lezer,

Het is ondertussen eind februari en de eerste twee periodes liggen achter ons. De temperatuur stijgt langzaam weer een beetje en de lente is in zicht. Een mooi moment om het eerste resultaat van de Oprechtcommissie 2019-2020 te kunnen delen. 

Afgelopen maanden is namelijk hard gewerkt aan een compleet vernieuwde versie van het verenigingsblad van Sirius. Zo is de Oprecht voorzien van een nieuw uiterlijk en nieuwe onderwerpen. Daarnaast wordt het blad, zoals je ziet, voortaan digitaal uitgegeven. Op deze manier is de Oprecht overal en op elk moment te lezen en beschikbaar voor een breder publiek. Bovendien wordt de inzet van videomateriaal op deze manier vergemakkelijkt. 

Het eerste thema van de Oprecht dit jaar is financial crime. Witwassen, belastingfraude en financiering van terrorisme zijn zomaar voorbeelden van financieel-economische criminaliteit, maar wat houdt dit verder in? En welke regelgeving bestaat er rondom financial crime en wat zijn de actuele onderwerpen in dit rechtsgebied? Dit kan je allemaal lezen in deze editie. Daarnaast duiken we in de wereld van postbusfirma’s en het belastingklimaat van Nederland.

Naast deze inhoudelijke artikelen hebben we ook genoeg ander vermaak in deze Oprecht. Lees bijvoorbeeld een interview met een alumnus van Sirius of leer de Oprechtcommissie kennen bij het voorstelrondje. Daarnaast bevat deze Oprecht alle commissiefoto’s van 2019-2020; kan jij jezelf vinden? Bovendien heeft deze editie een primeur: het allereerste video-interview van Oprecht met Triodos-directeur Matthijs Bierman.

Tot slot wil ik de redactie en in het speciaal bestuurscoördinator Sophie van Bergen bedanken voor hun waardevolle bijdrage aan deze eerste Oprecht. Hopelijk mogen er nog veel volgen dit jaar.

Veel leesplezier gewenst!

Arjan Boot
Hoofdredacteur Oprecht

open pdf

Sponsoren