U bent hier:

OpRecht

OpRecht april 2020 - Tussen Hemel en Aarde

  • Editie 2
  • Jaargang XV
open pdf

Beste lezer,

De paasdagen staan voor de deur, maar daar lijken we helemaal niet zo mee bezig te zijn. Het zijn dan ook bijzondere dagen in deze tijd waarin het coronavirus heerst. Tijden van onzekerheid en eenzaamheid. De universiteit mogen we niet in en onze vrienden zien we vaak alleen op Skype of Facetime. Toch gaat het leven gewoon door en zo ook de studie. Zo hee ook de Oprecht commissie doorgewerkt, en met resultaat.

Waar De wereld draait door is gestopt, gaat de Oprecht verder. Waar evenementen afgelast werden, kon de redactie op afstand doorschrijven en vergaderen. Voor je neus zie je het resultaat daarvan: de gloednieuwe editie van de Oprecht. Nummer twee van dit studiejaar is een feit met deze keer het thema: Tussen Hemel en Aarde.

Een ietwat mystieke titel voor deze editie, waarin we het gaan hebben over de volgende rechtsgebieden: ruimterecht, religierecht en luchtvaartrecht. Lees het interview met een expert op het gebied van ruimterecht uit Leiden of blader door naar een interview met een Sirius-alumnus in het religierecht met een bijzondere loopbaan. Mocht je ook benieuwd zijn naar het rechtsgebied van de luchtvaart, bekijk dan snel het artikel over de belangrijkste wetgeving in de luchtvaartsector.

Naast deze verscheidenheid aan inhoudelijke artikelen, kan je ook genoeg vermaak vinden in deze Oprecht. Zo kan je lezen over het leven in een waar Siriushuis, maar kan je ook de leukste foto’s van de afgelopen tijd terugkijken. Kortom, genoeg om te lezen als afeiding van je thuisstudie!

Graag wil ik voor deze editie Sophie van Bergen en alle redactieleden van de Oprecht bedanken voor hun toewijding en bijdrage, zeker in deze tijden waarop we allemaal op afstand van elkaar moeten werken.

Veel leesplezier gewenst en blijf gezond!

Arjan Boot
Hoofdredacteur Oprecht

open pdf

Sponsoren