U bent hier:

OpRecht

OpRecht juli 2020 - Zomerboek

  • Editie 5
  • Jaargang XV
open pdf

Beste lezer,

De zomervakantie is begonnen! Sommige Sirii komen al weer terug van vakantie, anderen zijn net aan het inpakken en weer anderen bereiden zich voor op een vakantie in eigen land. Ondanks het feit dat de zon ons de laatste weken wat minder verblijdt, zijn de zomerse sferen merkbaar binnen Sirius.

Als klein meisje (en nu nog steeds) vond ik het altijd een geweldig moment als ik aan de voorhand van de zomervakantie in de supermarkt een zomerboek uit mocht zoeken. Samen met mijn zusje struinden we de schappen af om de leukste te kiezen. Werd het de Donald Duck of toch de Tina? Afgelopen vakantie naar Portugal was het de vraag: de LindaMeiden of de Linda? (We kochten beide en ze zijn door meerdere bestuursgenoten verslonden aan het zwembad). Zomerboeken blijven dus leuk en daarom presenteert de Oprecht het allereerste Sirius Zomerboek: Op Reis met de Oprecht!

De Oprecht reist af naar Frankrijk, waar Sam je meeneemt in een rechtsvergelijking en je klaarstoomt voor een juridisch geschil in het Frans. We nemen samen met Arjan een kijkje in Spanje en haar Catalaanse strijd om de onafhankelijkheid en vliegen met Luca naar de andere kant van de wereld om ondergedompeld te worden in de Noord-Koreaanse cultuur. Bovendien hebben we de eer om meegenomen te worden langs de mooiste plekjes van Oekraïne met gastredacteur Katya Hrytsyuk die hier zelf tot haar zevende heeft gewoond.

Maar los van deze internationale reizen wordt er ook aandacht besteed aan de vakantie dichter bij huis. Ga picknicken met de tips van Nick, laat je inspireren door de zomerfavorieten van Bestuur XV, wordt fan van FC Utrecht met Maaike of filosofeer je suf met een greep uit de gedichten van de eerstejaars. Kortom genoeg om Sirius deze zomer niet te missen!

Nu ik dit voorwoord mag schrijven wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om deze fantastische commissie te bedanken. Niet alleen voor hun werk en inbreng in deze editie, maar in die van alle edities dit afgelopen jaar. Bedankt voor jullie creativiteit, energie en enthousiasme jongens!

Veel leesplezier en een schitterende zomer gewenst!

Sophie van Bergen
Bestuurscoördinator Oprecht

open pdf

Sponsoren