U bent hier:

OpRecht

OpRecht september 2020 - Sirius Guide

  • Editie 6
  • Jaargang XV
open pdf

Beste lezer,

Allereerst een warm welkom aan jou, als kersverse ULC-student! Starten aan een nieuwe opleiding, in een nieuwe stad, in een nieuw gebouw, met nieuwe docenten en nieuwe medestudenten. Dat is al een grote verandering an sich en door het coronavirus is het allemaal nog een stuk anders dan anders. Hopelijk kan je desalniettemin een goede start maken in Utrecht en genieten van het eerste jaar van je studentenleven!

Je hebt het grote geluk dat je bent ingedeeld bij Sirius, uiteraard de leukste van de twee colleges binnen het ULC. Sirius is namelijk een enorm leuke, gezellige en actieve studievereniging waar je veel plezier aan zult beleven. Voor je ligt een van de leuke onderdelen van Sirius: de Oprecht. De Oprecht is het verenigingsblad van Sirius en wordt gemaakt door een jaarlijks wisselende commissie. Voor jou hebben we dit jaar een speciale eerstejaarseditie gemaakt, om je kennis te laten maken met de vereniging, de universiteit en Utrecht. De titel van deze editie is dan ook Sirius guidelines.

Waarschijnlijk weet je al wel het een en ander van Sirius af, maar de echte kennismaking gaat nog komen. Om je daarbij te helpen hebben we het een en ander op een rijtje gezet. Lees bijvoorbeeld de woorden- en afkortingenlijst met veelgebruikte taal binnen de vereniging, of bekijk welke kanalen je in de gaten moet houden voor het laatste Siriusnieuws. Wil je de mensen binnen de vereniging beter leren kennen? Dan kan je het voorstelrondje van het studentenbestuur lezen of het interview met het docentenbestuur bekijken. Ook hebben we een overzicht gemaakt van alle commissies, zodat je alvast kan kijken welke commissies misschien bij jou passen.

Naast het feit dat je aan een nieuwe opleiding begint, kom je ook terecht in een nieuw gebouw en een nieuwe stad. Daarom nemen we je mee op tour door Janskerkhof en geven we je tips voor in de stad Utrecht. Mocht je ook op kamers willen in ons stadsie, dan kan je lezen over eerste hulp bij hospiteren. Wil je ook op de hoogte blijven van de eerstvolgende activiteiten bij Sirius en in de stad? Check dan de evenementenagenda in deze editie.

Hopelijk ben je enthousiast geworden en helpen we jou met deze Oprecht verder op pad binnen Sirius. Mocht je voorgaande edities van ons willen lezen, kijk dan op issuu.com/secretariaat-ulcsirius. En zou jij het nou ook leuk vinden om stukjes te schrijven voor de Oprecht, geef je dan vooral medio november op voor de nieuwe Oprechtcommissie!

Arjan Boot
Hoofdredacteur Oprecht

open pdf

Sponsoren