U bent hier:

OpRecht

OpRecht maart 2022 - Voorjaarseditie

  • Editie 1
  • Jaargang XVII
open pdf

Lieve OpRecht lezer,

Het was weer eens wat anders: winkels die onverwachts eerder dicht waren en mensen die snel naar huis vertrokken. Dit keer eens niet door dat ene virus waarvan ik de naam niet eens meer ga noemen, maar vanwege ene Eunice die besloot over Europa te trekken. De een haalde z’n schouders op en ging gewoon lopend naar de kroeg, de ander cancelde z’n plannen en maakte van de gelegenheid gebruik om thuis te chillen. Tot welke groep ik behoor, zeg ik liever niet... Laten we het erop houden dat ik toch wel bang was om onder een boom terecht te komen. Inmiddels liggen er geen herfstbladeren meer in de straten en zijn ook de wind en de kou al langzaamaan aan het verdwijnen. Ook “mijn” OpRechtcommisie, die van jaar 2020/2021, staat wat ons verenigingsblad betreft inmiddels niet meer aan het roer. Want zoals het ene seizoen plaats maakt voor het andere, heeft onze commissie plaats gemaakt voor de nieuwe OpRecht- commissie.

De OpRechtcommissie van 2021/2022 bestaat uit Emma Remans, Anna Damman, Tessa Schij- vens, Renate Koopmans en mijzelf, Nienke van der Heijden. Passend bij het stuk hierboven gaat onze eerste editie over het voorjaar. Zelf zie ik het voorjaar als een nieuw, zonnig begin. Ik haal alles uit de kast om de lente in huis te halen en plan een ware voorjaarsschoonmaak in. Weet jij alleen al bij het idee van een voorjaarsschoonmaak niet waar je moet beginnen? Emma kan je hier met haar artikel ‘’Voorjaar? Schoonmaak!” bij helpen! Nog een voordeel van het zonnige weer zijn de lange wandelingen die weer terug in het leven geroepen worden, het liefst met een lekker muziekje, goed gezelschap of een grappige podcast. Meer over podcasts kun je lezen in het artikel van Anna Schotanus. Ben je na dit artikel helemaal enthousiast geworden en wil je er ook een goede podcast bij zoeken kun je voor onder andere podcast tips doorbla- deren naar het artikel van Anna Damman en mij.

Een minpunt van het lekkere weer is dat mijn dagen in een keer een stuk drukker worden; ei- genlijk wil ik elke dag terrassen, wandelen en picknicken maar ook studie verdient een plekje. Noa van Ingen geeft in haar gastartikel een aantal handige tips om je leven ook wat betreft planning op de rails te krijgen.

Buiten de voorjaarssfeer om heeft Tessa in haar artikel een heftige maar toch interessante zaak uitgeplozen, hebben Anna en ik ambassadeur Marchel Gerrmann mogen interviewen en heeft Emma leden van de OpRechtcommissie 2020/2021 73(!) vragen voorgeschoteld. Als afsluiter is Renate in de geschiedenis van vrouwenrechten door de jaren heen gedoken, iets wat zeker in deze periode erg relevant is.

Lieve OpRecht lezers, de corona maatregelen gaan hopelijk over een paar dagen allemaal verdwijnen. Dit in combinatie met het lekkere weer is een succesformule voor een heerlijk voorjaar. Geniet ervan en pak de OpRecht er nog eens bij als je je verveelt ;).

Liefs,
Anna en Nienke

open pdf

Sponsoren