U bent hier:

Bestuursverkiezingen 2024

02/09/2024

Beste Sirii,

Het nieuwe collegejaar is vandaag weer begonnen en daarmee begint ook de kiesprocedure voor Bestuur XX.

Hier vind je alle relevante informatie over deze procedure en een overzicht van alle belangrijke data. Lees dit bericht dus goed door als je overweegt om je aan te melden voor Bestuur XX. Aanmelden kan natuurlijk ook als je eerstejaars bent! De aanmeldingen zijn vanaf vandaag geopend.

Zoals is omschreven in het Kiesreglement 2024-2025, draagt het Bestuur een Kandidaatsbestuur voor aan de ALV, nadat zij advies over de voordracht heeft ingewonnen van de Kiescommissie. Om tot een goed advies te kunnen komen, draagt de Kiescommissie verantwoordelijkheid over de kiesprocedure, die er als volgt uitziet:

Alle leden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen met daarin een motivatiebrief (max. 2 pagina’s) en CV naar kiesco@ulcsirius.nl. Je kan je aanmelden voor één of meerdere bestuursfuncties.

Wij hebben, zoals vastgesteld in het Kiesreglement 2024-2025, toestemming nodig om de namen van degenen die zich hebben aangemeld te delen met het docentenbestuur. Het docentenbestuur zal ons dan op de hoogte stellen van eventuele cijferafspraken. Zet daarom in de begeleidende mail bij je aanmelding dat je toestemming geeft voor het delen van je naam met het docentenbestuur.

Ouderejaars kunnen zich aanmelden tot woensdag 11 september 23:59 uur.
Eerstejaars kunnen zich aanmelden tot zondag 15 september 23:59 uur.

Na het sluiten van de aanmeldingen gaat de Kiescommissie sollicitatiegesprekken voeren met iedereen die zich heeft aangemeld. Die gesprekken vinden plaats in de week van 16 september. Na deze gesprekken adviseert de Kiescommissie Bestuur XIX over de voordracht. De voordracht van het Kandidaatsbestuur wordt vervolgens op vrijdag 27 september bekendgemaakt.

Leden die zich hebben aangemeld voor Bestuur XX en op sollicitatiegesprek zijn geweest bij de Kiescommissie, maar helaas niet worden voorgedragen, kunnen zich tot en met vrijdag 4 oktober 23.59 uur verkiesbaar stellen als tegenkandidaat. Dit kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@ulcsirius.nl.

Tijdens de ALV op dinsdag 8 oktober vindt de bestuursverkiezing plaats.

Om iedereen goed te informeren verschijnen er deze week filmpjes en posts op de Instagram waarin de bestuursleden meer vertellen over hun functie. Daarnaast is er op 8 september een Q&A op de Instagram. Verder kun je met vragen over een specifieke bestuursfunctie natuurlijk altijd bij het betreffende bestuurslid terecht.

We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben over de kiesprocedure. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op door een mailtje te sturen naar kiesco@ulcsirius.nl.

Hartelijke groet,

De Kiescommissie

Sponsoren