U bent hier:

Studentenwelzijn

01/05/2023

Steeds meer studenten kampen met mentale problemen. Uit onderzoek van het Trimbos-instituut, het RIVM en de GGD blijkt dat de helft van de studenten last heeft van psychische klachten en dat meer dan 75 procent van de studenten last heeft van prestatiedruk. Deze getallen zijn zorgelijk. Het blijft daarom van groot belang om oog te houden voor mentale gezondheid.

Om die reden is het belangrijk om te weten waar je terecht kunt. Sinds het begin van dit studiejaar heeft Sirius twee vertrouwenscontactpersonen waarbij je terecht kan voor je vragen en problemen: Nynke Schutte en Wisse van der Lelij. Zij kunnen een luisterend oor bieden en samen met jou bekijken welke professionele partij je verder kan helpen. Je kunt de vertrouwenscontactpersonen mailen op het mailadres vertrouwenscontactpersoon@ulcsirius.nl. Je kunt ze ook bereiken via hun persoonlijke nummers: 0626534820 (Nynke) en 0634632858 (Wisse).

Verder kun je vanaf nu ook onder het nieuwe Studentenwelzijn kopje op de site zien bij welke partijen je verder binnen Sirius en binnen de universiteit terecht kan en hoe je deze kan bereiken.

Sponsoren