U bent hier:

Werkstudent Europees recht

Bedrijf
Pels Rijcken
Type
Juridisch assistentschap
Locatie
Den Haag
Branche / Vakgebied
Advocatuur
Richting
Europees & Mededingingsrecht
Website
https://www.pelsrijcken.nl/

Omschrijving

Studeer jij Europees recht of ben je voornemens deze studierichting te kiezen en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent? Dan zijn wij op zoek naar jou om de praktijkgroep Europees en mededingingsrecht te versterken.

Wat bieden wij?
Je maakt deel uit van onze unieke praktijk en bent medeverantwoordelijk voor het bijhouden van jurisprudentie en andere rechtsontwikkelingen. Daarnaast help je met het opstellen van de tweewekelijkse nieuwsbrief en ondersteun je de advocaten met hun dagelijkse werkzaamheden. In eerste instantie zal je deels vanuit huis werken en word je op afstand begeleid.
 
Bij ons ontwikkel je een goed oog voor het Europese en mededingingsrecht in de praktijk, waar je in je studie weer van profiteert. Daarnaast is een werkstudentschap niet alleen een goede manier om je opgedane kennis in praktijk te brengen, maar ook om een kijkje te nemen in de keuken van een groot advocaten- en notarissenkantoor. Uiteraard ontvang je voor je werkzaamheden een marktconform salaris.   

Over ons
De advocaten van deze praktijkgroep houden zich dagelijks bezig met de impact van het Europese recht op de nationale wet- en regelgeving. Wij treden op in juridische procedures met Europeesrechtelijke geschilpunten of geven hierover advies aan ministeries, toezichthouders en decentrale overheden. Ons werkterrein is breed. Het varieert van subsidies die moeten worden terugbetaald vanwege ongeoorloofde staatssteun tot CE-markering of handhaving van Europese regelgeving op het gebied van voedselveiligheid. Daarnaast kun je denken aan wetgeving die aan de Europese verdragsregels moet worden getoetst, zoals het vrij verkeer van diensten of het vrij verkeer van kapitaal. Ook is het mededingingsrecht een belangrijk onderdeel van de praktijk, waarbij wij met name optreden voor ondernemingen.

Wie zoeken wij?
Je bent beschikbaar gedurende (ongeveer) 2 dagen per week en hebt affiniteit met het EU-recht. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je cv, cijferlijst(en) en motivatiebrief via onderstaande button.  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Floor Koch (recruiter) Elise Lensink (recruiter).

Solliciteer hier!

Sponsoren