U bent hier:

Werkstudent Bouw- en aanbestedingsrecht

Bedrijf
Pels Rijcken
Type
Juridisch assistentschap
Locatie
Den Haag
Richting
Bouw- en aanbestedingsrecht
Website
https://www.pelsrijcken.nl/

Omschrijving

Studeer jij civiel recht of Europees recht en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent?
 
Op de sectie Bouw- en aanbestedingsrecht zijn wij nu met 21 advocaten en een professional support lawyer. Onze sectie is de grootste speler in Nederland en wij zijn gespecialiseerd in het privaatrechtelijke bouwrecht en het nationale en Europese aanbestedingsrecht. We hebben zowel een grote proces- als adviespraktijk. Jaarlijks wordt geprocedeerd in vele aanbestedingsrechtelijke kort gedingen en (omvangrijke) bouwgeschillen. Onze advisering speelt zich vaak af binnen een politiek-bestuurlijke context. Zonder een werkstudent zijn wij niet compleet. Daarom zijn wij op zoek naar jou om onze sectie te versterken.
 
Als werkstudent heb je een veelzijdige functie. Je werkt veelal samen met onze professional support lawyer, maar ook met onze advocaten. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het signaleren en samenvatten van nieuwe uitspraken en literatuur, het beheer van kennis en het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek voor onze advocaten. In eerste instantie start je vanuit huis en word je op afstand begeleid.
 
Wat bieden wij?
Je krijgt de kans om deel uit te maken van onze unieke advies- en procespraktijk. Een werkstudentschap is niet alleen een goede manier om je opgedane kennis in praktijk te brengen, maar ook om een kijkje te nemen in de keuken van een groot advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien kun je door middel van online activiteiten de sfeer en mensen van ons kantoor leren kennen. Uiteraard ontvang je voor je werkzaamheden een marktconform salaris.   
 
Wie zoeken wij?
Je volgt een civielrechtelijke of Europeesrechtelijke master of je bent eind bachelor en hebt interesse in het volgen van zo’n master. Bij voorkeur ben je zes maanden beschikbaar gedurende (ongeveer) 2 dagen per week en vind je het leuk om je te verdiepen in het bouw- en/of aanbestedingsrecht. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 
Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je cv, cijferlijst(en) en motivatiebrief via onderstaande link. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (senior recruiter).

Solliciteer hier!

Sponsoren