U bent hier:

Student-stage Notariaat

Bedrijf
Van Doorne
Type
Studentstage
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Notariaat
Richting
Algemeen
Website
https://www.vandoorne.com/

Omschrijving

Van Doorne biedt je als notarieel student de gelegenheid om twee maanden stage te lopen op ons kantoor in Amsterdam. Ons streven is om je kennis te laten maken met alle facetten van het vak én met ons kantoor, want werken bij Van Doorne, dat moet je ervaren!  

Naast advocaten en fiscalisten kent Van Doorne een groot notarieel team. Onze (kandidaat-)notarissen zijn op veel notariële rechtsgebieden actief. We hebben deze rechtsgebieden verzameld in twee expertises: ondernemingsrecht en (commercieel) vastgoed en financieringen. Vanzelfsprekend werken we daarbij ook nauw samen met advocaten en fiscalisten van andere expertises.

Werkzaamheden
Tijdens je studentstage maak je volledig onderdeel uit van het notariële team en krijg je een indruk van de werkzaamheden van de (kandidaat-)notaris. De werkzaamheden zijn afhankelijk van de expertise die je kiest (ondernemingsrecht of vastgoed), maar op alle expertises werk je mee aan het opstellen van notariële akten, ga je mee naar besprekingen met de cliënt en verricht je literatuur- en jurisprudentie onderzoek. We vinden het belangrijk dat je onze collega's goed leert kennen, daarom neem je tevens deel aan de teambesprekingen, jurisprudentielunches en teamuitjes.

Arbeidsvoorwaarden
De vergoeding voor de studentstage bedraagt € 700,- bruto per maand, daarnaast worden je reiskosten vergoed. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze vrijdagmiddagborrels in ons eigen bruine café, (sport)evenementen, studentenuitjes, het kerst- en zomerfeest en het stagiair- en medewerkersweekend.

Solliciteren
Ben je student Notarieel Recht en heb je interesse om als student-stagiair ervaring op te doen in de notariële praktijk, ga dan direct naar het sollicitatieformulier. We ontvangen graag je motivatiebrief, CV, een kopie van je originele cijferlijst(en) en je eventuele stagebeoordeling(en). Motiveer je keuze voor Van Doorne en geef ook aan naar welk expertisegebied je voorkeur uitgaat.

Op basis van je stukken besluiten we of we uitnodigen om het online assessment te maken. Hiermee testen we je cognitieve vaardigheden. Na succesvolle afronding van dit assessment nodigen we je uit voor een gesprek met een recruiter en de mentor van het expertisegebied van je voorkeur. We nemen steekproefsgewijs hertesten af, dus het kan zijn dat we ook van je vragen het assessment nogmaals te maken. Binnen enkele dagen laten we je weten of je een aanbod krijgt om als student-stagiair bij ons aan de slag te gaan.

Ben je al afgestudeerd? Dan is een studentstage helaas niet meer mogelijk.

Solliciteer via deze link.

Sponsoren