U bent hier:

Functieomschrijving Vice-Praeses

De Vice-Praeses van Sirius is verantwoordelijk voor het inhoudelijke beleid. Het inhoudelijke beleid vindt uiting in alle inhoudelijke activiteiten. Dit zijn bij Sirius de Avondcolleges en excursies, de Modules, het Symposium en een aantal inhoudelijke activiteiten die in samenwerking met andere studieverenigingen worden georganiseerd. De Vice-Praeses coördineert deze activiteiten en draagt er zorg voor dat ze allemaal van hoog niveau zijn, dat er genoeg diversiteit is en dat elke activiteit in zijn geheel soepel verloopt.

De Vice-Praeses maakt dus het inhoudelijke beleid, maar de uitvoering van dit beleid gaat voor een groot deel via de commissies die de Vice-Praeses coördineert. Het coördineren van commissies is een heel belangrijk deel van het takenpakket van de Vice-Praeses. De Vice-Praeses coördineert een drietal inhoudelijke commissies, namelijk de Inhoudelijke Activiteitencommissie (IAC), de Symposiumcommissie en de Reflectiecommissie. Tevens coördineert de Vice-Praeses twee subcommissies: De Juridisch Spel Commissie (de JSC) en de ULCMUN-commissie. De IAC zorgt ervoor dat er maandelijks een Avondcollege en een excursie wordt georganiseerd, de Symposiumcommissie verzorgt het grootste inhoudelijke evenement van het jaar en de Reflectiecommissie zorgt ervoor dat er, door middel van het afnemen en evalueren van enquêtes, op de vereniging en het onderwijs gereflecteerd wordt. De Vice-Praeses zorgt ervoor dat de activiteiten die worden georganiseerd in lijn zijn met het inhoudelijke beleid, dat er een goede balans zit tussen de activiteiten, dat er voor elke student wat wils is en dat er diversiteit zit tussen de activiteiten, onderwerpen ensprekers.

Een ander belangrijk onderdeel van het takenpakket van de Vice-Praeses is de organisatie van Modules. Het uitgangspunt is dat Modules worden georganiseerd door de leden, maar er zijn ook Modules die de Vice-Praeses zelf organiseert. De Vice-Praeses is daarnaast verantwoordelijk voor de communicatie naar de leden over de Modules, voor de rechtvaardige handhaving van de Modulevereisten, voor de enquêtes na afloop van de Modules (samen met de Reflectiecommissie) en voor de Modulecertificaten. Ook is het de taak van de Vice-Praeses om ervoor te zorgen dat er in een jaar voldoende Modules worden georganiseerd en dat de Modules evenredig verspreid zijn over het jaar.

Sponsoren