U bent hier:

Functieomschrijving Commissaris Externe Betrekkingen

De Commissaris Externe Betrekkingen heeft in het algemeen twee taken: het relatiebeheer en de arbeidsmarktoriëntatie. Deze twee kerntaken zullen achtereenvolgens worden uitgelegd.

Het relatiebeheer
Een groot deel van de tijd is de Commissaris Externe Betrekkingen (hierna: CEB) bezig met het relatiebeheer. De CEB is verantwoordelijk voor en onderhoud het contact met alle externe partijen, op de Universiteit en andere verenigingen na. Sirius werkt structureel samen met ongeveer 35-40 kantoren. Deze kantoren sponsoren de vereniging in ruil voor promotie of het bijwonen van evenementen. Deze afspraken worden neergelegd in samenwerkingsovereenkomsten. Deze samenwerkings- overeenkomsten moeten ieder jaar worden vernieuwd. Hiervoor moet de CEB langs bij de kantoren. Tijdens zo’n gesprek, ook wel een ‘acquisitie’, evalueert de CEB de samenwerking van afgelopen jaar en sluit de CEB een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Nadat deze samenwerkingen zijn gesloten onderhoudt de CEB gedurende het hele jaar veel contact met de kantoren over het bijwonen van evenementen of over de promotie van evenementen van de kantoren. Als CEB ben je dan ook het gezicht van de vereniging voor de meeste externe partijen. De samenwerkingsovereenkomsten vormen een grote bron van inkomsten voor Sirius, de CEB zal dan ook vaak contact onderhouden met de Fiscus over de begroting en de inkomsten.

De arbeidsmarktoriëntatie
Naast het relatiebeheer is de CEB ook verantwoordelijk voor de arbeidsmarktoriëntatie. Gelukkig doet de CEB dit niet alleen, maar zijn er drie super leuke commissies die tal van leuke evenementen organiseren: De Utrechtse Pleitkampioenschappencommissie (hierna: UPK commissie), de Externe Commissie en de Playgroundcommissie. Alle kantoorbezoeken worden georganiseerd door de CEB zelf in samenwerking met de advocatenkantoren. De UPK commissie organiseert dé jaarlijkse pleitwedstrijd van Utrecht. De Externe Commissie organiseert gedurende het gehele jaar tal van evenementen buiten de commerciële advocatuur. Denk hierbij aan het strafrecht, de overheid, ngo’s, het bedrijfsleven en de rechtspraak. De Sirius Playground is het jaarlijkse congres van de vereniging dat zich richt op de arbeidsmarktoriëntatie. Hierbij komen maar liefst 24 verschillende werkgevers langs.

Sponsoren