U bent hier:

Adviesgroep Diversiteit en Inclusiviteit

Heb jij ervaringen, ideeën of zorgen op het gebied van diversiteit en inclusiviteit binnen Sirius? En wil je die delen? Dan kan je bij de Adviesgroep Diversiteit & Inclusiviteit terecht! Hier kan je lezen hoe het initiatief begon, waar we voor staan en hoe we te werk gaan. 

Geschiedenis 
In 2020 werd vanuit het bestuur XV een oproep gedaan aan alle Sirii om vertrouwelijk met het bestuur in gesprek te gaan over diversiteit en inclusiviteit binnen Sirius. Uit deze gesprekken ontstond het idee voor een vaste, onafhankelijke adviesgroep over dit thema. Deze groep van Sirii met verschillende achtergronden uit verschillende jaarlagen is in het leven geroepen om het bestuur te adviseren over diversiteit en om leden die zorgen, maar ook vooral ideeën hebben over een inclusief Sirius, te horen. 

Doel 
Daar staan wij vandaag de dag nog steeds voor. Daarbij is het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij Sirius. Dat is de definitie van inclusiviteit en daar streven wij naar. Zo willen we het community gevoel versterken, want iedereen weet immers dat dit een van de pijlers is van het honoursprogramma van het ULC.  

Werkwijze
Hoe wij concreet te werk gaan, is als volgt. Het staat elke Sirii en elke commissie vrij om contact met ons op te nemen door ideeën, vragen en ervaringen naar ons te sturen. Dan gaan we daar verder over in gesprek met je. Tijdens het gesprek bespreken we waar jij behoefte aan hebt. De adviesgroep gaat dan indien nodig samen met het studentenbestuur in gesprek over hetgeen door jou naar voren wordt gebracht. Uiteraard is hierbij anonimiteit gewaarborgd. Daarnaast kijken wij ook wat onszelf opvalt binnen de vereniging en laten we aan het studentenbestuur weten hoe wij adviseren hier mee om te gaan. 

Schroom niet om contact met ons op te nemen met vragen, opmerkingen, ervaringen, zorgen en natuurlijk ideeën. Dat kan persoonlijk of via onze mail adviesgroepdi@ulcsirius.nl

Veel liefs, 
de Adviesgroep Diversiteit & Inclusiviteit

Eline Maas
Julia van de Boel 
Tian Erkens
Nienke van der Heijden
Sam Hoogendoorn
Anne Smits 


 

Sponsoren