U bent hier:

OpRecht

OpRecht oktober 2020 - Recht en Politiek

  • Editie 7
  • Jaargang XV
open pdf

Beste lezer,

Het zijn ongekende tijden waarin we nu leven. Nu de herfst zijn intrede doet, de dagen korter worden en de temperatuur daalt, slaat het coronavirus ook binnen onze vereniging om zich heen. Het is deze dagen soms lastig om positief te blijven, maar toch kunnen we vooruitzien op betere tijden. 

Die betere tijden zijn wellicht ook op komst met de aankomende verkiezingen in de Verenigde Staten en wat later ook in Nederland. Zal Trump na zijn coronabesmetting worden herkozen als president, of wordt het toch de democraat Joe Biden die er met de winst vandoor gaat? Het zal het leven in de VS en de wereld in ieder geval gaan kenmerken de komende jaren. Daarom hebben we dit nummer van de Oprecht aangegrepen om het thema politiek te bespreken.

Lees in deze editie daarom meerdere artikelen over de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Zo hebben we een stuk over de persoon van Donald Trump en kijken we naar de voor- en nadelen van stemmen per post in coronatijd, zoals nu op grote schaal gebeurt in de VS. Ook kijken we naar de Nederlandse politiek, zo hebben we een interview met een medewerker van een Tweede Kamerfractie en bediscussiëren we de afsplitsingen van fracties in het parlement. Daarnaast werpen we een blik op de selectieprocedure voor de opvolger van Jan van Zanen, oud-burgemeester van ons Stadsie. 

Ook hebben we weer genoeg artikelen over onze vereniging in deze editie. Lees bijvoorbeeld het interview met alumna Eva Oosters, tot voor kort raadslid in de Utrechtse gemeenteraad. Daarnaast kan je lezen over de totstandkoming van de nieuwe huisstijl van Sirius, in een bijdrage van onze Praeses. Vermakelijk zijn ook de artikelen met een analyse over Famke Louise in de ikdoenietmeermee-beweging en de Netflix-aanbevelingen voor beste politieke serie.

Kortom, er is weer genoeg te lezen om deze dagen door te komen. In bed of op de bank met een lekkere kop warme chocolademelk moeten deze herfstdagen een stuk fijner worden.

Arjan Boot
Hoofdredacteur Oprecht

open pdf

Sponsoren