U bent hier:

Advocaat-stagiaire Transport & Trade

Bedrijf
AKD
Type
Studentstage
Locatie
Rotterdam
Branche / Vakgebied
Advocatuur
Richting
Algemeen

Omschrijving

Per direct zijn wij op zoek naar een advocaat-stagiaire die de ambitie heeft om bij ons door te groeien tot een advocaat medewerker!

AKD is een full-service Benelux-kantoor met ruim 490 advocaten, fiscalisten, notarissen en business support in België, Nederland en Luxemburg. Je wordt onderdeel van de vakgroep Transport & Trade. Deze vakgroep staat al jaren aan de top van de markt. Onze studentstagiaires, advocaat-stagiaires en advocaten houden zich bezig met alle aspecten van het internationale vervoer- en handelsrecht: weg-, zee-, spoor-, binnenvaart- en luchtvervoer. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het adviseren en procederen over ladingschades en aanvaringen, het opstellen en beoordelen van handels- en transportcontracten en het adviseren bij scheepsveilingen.

Wat ga jij doen?

In onze praktijk zijn verbintenissenrecht, internationaal privaatrecht en procesrecht erg belangrijk. Hierbij komt er veel kijken.

Onze advocaten houden zich met alle aspecten van het vervoerrecht bezig: weg-, zee-, binnenvaart- en luchtvervoer. 

Als advocaat-stagiaire ben je geïnteresseerd in de voornamelijk internationaal georiënteerde algemene vervoerpraktijk, en heb je aantoonbare affiniteit met dit vakgebied. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het beoordelen van verschillende soorten vervoerovereenkomsten, het adviseren van Nederlandse en buitenlandse ondernemingen bij (lading)schades, disputen en andere geschillen die de praktijk met zich mee brengt. In deze praktijk wordt regelmatig geprocedeerd. 

Wie ben jij?

Jij bent (bijna) afgestudeerd (WO Nederlands Recht) met uitstekende studieresultaten. Ook heb jij al tijdens je studie kennisgemaakt met de praktijk van een advocatenkantoor in de vorm van stages en/of bijbanen.

Ook ben jij:

  • analytisch sterk;
  • ondernemend ingesteld;
  • creatief en oplossingsgericht;
  • zelfstandig;
  • communicatief sterk in zowel mondeling als schriftelijk (Nederlands en Engels)

Wat krijg jij?

De begeleiding is uitstekend en AKD biedt je alle ruimte om jezelf verder te specialiseren en je talenten te ontwikkelen. We bieden je hoogwaardige opleidingen, o.a. via ons eigen opleidingshuis AKDMY.

Laten we kennismaken!

Ben je geïnteresseerd in deze diverse en uitdagende functie? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief & CV via het sollicitatieformulier. Wil je meer weten over deze vacature of over ons kantoor, neem dan contact op met Dion Ploeger, Recruiter. T: +316 52 84 69 60 of E: recruitment@akd.eu

Diversiteit en inclusiviteit
AKD is een omgeving waar je jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. De advocaten, fiscalisten, notarissen en support van tegenwoordig zijn diverser dan ooit. Wij zijn een kantoor dat ruimte biedt aan diversiteit en inclusiviteit, en vinden het belangrijk om onze talenten te laten groeien.

De vacature is te vinden via deze link.

Sponsoren